Marian Lupu: Participarea PLDM la guvernare este incertă

  • 16 Ianuarie 2016 09:23
Marian Lupu: Participarea PLDM la guvernare este incertă

La formarea viitorului Guvern vor participa, PDM, PL și cei 14 deputați care au părăsit PCRM, însă rămâne incertă participarea PLDM.

Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele PDM, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

„Nu avem probleme cu colegii de la PL, dar sunt elemente noi și vom discuta și cu acei 14 deputați. Vom vedea ce se întâmplă cu PLDM. Ei aveau în spate scenarii. Nu știu cum va fi, însă vom discuta. În privința colegilor de la PLDM, sunt cei 7, dar ei sunt în fracțiune, nu ne băgăm. Acești colegi și-au asumat responsabilitatea, este un pas serios, acum vom vedea ce se întâmplă. Noi știm că o parte din PLDM își dorește alegeri anticipate. Dacă ei spun mâine că vor să participe la guvernare, cum îi putem crede că nu ne vor da un cuțit în spate? Eu cred că până la finele săptămânii viitoare negocierile să fie încheiate și să votăm Guvernul”, a precizat Lupu.

Liderul PDM a mai comunicat că din lipsă de timp nu va fi modificată structura Guvernului. „Structura Guvernului, ca și număr de ministere, profilul acestora, rămâne intactă. Nu avem acum timp ca să facem schimbări în structura actuală a Guvernului. Există o abordare mai serioasă, care trebuie să intervină peste vreo 5-6 luni de zile”, a adăugat Lupu.

Marian Lupu și-a exprimat speranța că noul Guvern va fi unul de durată. „În ce măsură această construcție va fi trainică? S-au schimbat niște actori politici. Trecutul ne-a dat niște lecții. Noi înțelegem foarte bine că destinele partidelor depind de realizarea programelor pentru oameni. Avem diferențe ideologice, dar ne unește ideea de integrare europeană”, a declarat liderul democrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău