Marea Britanie | Autoritățile au un plan solid pentru asigurarea securității alegerilor din 8 iunie

  • 05 Iunie 2017 14:59
Marea Britanie | Autoritățile au un plan solid pentru asigurarea securității alegerilor din 8 iunie

Guvernul britanic și autoritățile locale lucrează îndeaproape cu poliția pentru a garanta securitatea pentru alegerile naționale din 8 iunie și există în acest scop de săptămâni de zile un plan solid, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May, relatează agenția Reuters.

Alegătorii britanici sunt chemați joi, 8 iunie, la urne, în cadrul unui scrutin național, la câteva zile după ce șapte persoane au fost ucise și alte aproape 50 au fost rănite într-un atac ce a avut loc sâmbătă noaptea pe London Bridge, acesta fiind cel de-al treilea atentat din Marea Britanie în decurs de mai puțin de trei luni.

''Există planuri pentru alegerile generale. Poliția a lucrat îndeaproape la ele cu autoritățile locale mai multe săptămâni. Aceste planuri au fost puse la punct cu nivelul de securitate fiind la 'sever' , astfel încât ele sunt destul de solide'', le-a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt.

''Poliția revizuiește securitatea pentru toate evenimentele, dar noi lucrăm foarte strâns cu ea și cu autoritățile locale uneori'', a mai spus el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:3,09 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău