Marea Britanie a aprobat imunizarea cu vaccinul de la Moderna pentru copiii cu vârste de la 12 ani

  • 18 August 2021 08:25
Marea Britanie a aprobat imunizarea cu vaccinul de la Moderna pentru copiii cu vârste de la 12 ani

Agenția de Reglementare pentru Medicamente și Produse de Îngrijire a Sănătății (MHRA) din Marea Britanie a informat marți că a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la compania Moderna pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Agenția britanică a dat deja undă verde inoculării minorilor cu vaccinul de la Pfizer, deși până acum guvernul britanic nu a început să administreze vaccinul celor cu vârsta sub 16 ani.

În Marea Britanie, adolescenții cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani vor putea începe să se vaccineze din 23 august, înainte de începerea noului an școlar.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a salutat avizul acordat de agenție vaccinului de la Moderna și a precizat că de-acum încolo se va ghida după recomandările grupului de experți care consiliază guvernul pentru a decide dacă vor fi vaccinați copiii începând cu 12 ani.

Comitetul Comun de Vaccinarea și Imunizare (JCVI), care emite recomandări executivului, a susținut până acum că sunt necesare mai multe date pentru a lua o decizi în acest sens, scrie Agerpres.

Marea Britanie a raportat în ultimul timp o medie de 30.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în timp ce în întreaga țară sunt spitalizate 5.894 de persoane, dintre care 882 sunt conectate la ventilatoare.

Pe 19 iulie, Anglia a renunțat la toate restricțiile anti-COVID-19, inclusiv la măștile sanitare în spațiile închise, în condițiile în care Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord mențin câteva dintre restricții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău