Manifestație masivă a polițiștilor francezi, confruntați cu pericole tot mai mari într-o țară cu o insecuritate în creștere

  • 19 Mai 2021 20:10
Manifestație masivă a polițiștilor francezi, confruntați cu pericole tot mai mari într-o țară cu o insecuritate în creștere

Personalități politice s-au alăturat miercuri polițiștilor francezi la o amplă manifestație la Paris, pentru a atrage atenția asupra violenței și riscurilor tot mai mari la care sunt supuși în Franța polițiștii care acuză răspunsul inadecvat al justiției în fața infracționalității în creștere, relatează agențiile AFP și EFE.

Cu un an înaintea alegerilor prezidențiale, criminalitatea și insecuritatea au ajuns să se numere printre principalele preocupări ale electoratului francez.

Protestul de miercuri, la care au participat circa 35.000 de persoane și s-a desfășurat în fața parlamentului francez, a fost organizat de sindicatele polițiștilor la două săptămâni după uciderea polițistului Eric Masson în timpul unei operațiuni antidrog - o dramă care a revoltat poliția, deja marcată de asasinarea pe 23 martie a lui Stéphanie Monfermé, agentă administrativă la comisariatul din Rambouillet, de către un tunisian radicalizat.

Însuși ministrul de interne Gérald Darmanin s-a alăturat acestui protest. ''Am venit pur și simplu pentru a sprijini polițiștii, este ceva perfect normal, ei trec printr-un moment dificil'', a explicat Darmanin.

În schimb, colegul său titular al Justiției, Eric Dupond-Moretti, absent de la protest, a fost ținta manifestanților și a sindicatelor, care acuză reacția inadecvată a justiției franceze față de infractori.

Și alți politicieni s-au alăturat manifestației, pe lângă membri ai Adunării Naționale (de extremă dreapta) și ai Partidului Comunist numărându-se și alții din Partidului Socialist sau ecologiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău