Majoritatea americanilor consideră că SUA nu și-au realizat obiectivele în Afganistan

  • 01 Septembrie 2021 10:52
Majoritatea americanilor consideră că SUA nu și-au realizat obiectivele în Afganistan

Cea mai mare parte a americanilor consideră că Statele Unite nu și-au realizat obiectivele în Afganistan, indică un sondaj de opinie publicat marți de Pew Research Center, citat de Agerpres.

Astfel, 69% dintre susținătorii democraților și 70% dintre cei ai republicanilor sunt de părere că SUA au eșuat în Afganistan.

În schimb, retragerea completă a trupelor americane din Afganistan este susținută de șapte din zece simpatizanți ai democraților și de numai 34% din electoratul republican.

Armata americană și-a retras ultimii militari din Afganistan, punând astfel capăt unui conflict de 20 de ani. O proporție de 54% dintre adulții americani afirmă că decizia de retragere a trupelor SUA din Afganistan a fost una corectă, în timp ce 42% susțin contrariul.

Fostul președinte republican Donald Trump a dorit să retragă trupele americane din Afganistan la 1 mai. Actualul președinte al SUA, democratul Joe Biden, a extins data limită până la 31 august.

Militanții talibani, care au mai condus Afganistanul între 1996 și 2001, au preluat controlul asupra țării la jumătatea lunii august.

Sondajul Pew Research Center a fost realizat în perioada 23 - 29 august, pe un eșantion reprezentativ de 10.348 de adulți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău