Maia Sandu se declară gata să-și asume toate riscurile pentru reformarea justiției, inclusiv căderea Guvernului

  • 07 Noiembrie 2019 08:32
Maia Sandu se declară gata să-și asume toate riscurile pentru reformarea justiției, inclusiv căderea Guvernului

Premierul Maia Sandu susține că este gata să-și asume toate riscurile pentru reformarea justiției, inclusiv căderea Guvernului. Maia Sandu a declarat aseară la TV8 că în Parlament, mulți se tem de un procuror onest, iar la moțiunea de cenzură se va vedea câți se tem de reforma justiției.

Comentariul a fost făcut în replică la declarațiile Partidului Socialiștilor care acuză partenerii de la Blocul ACUM de tentativă de subordonare politică a parchetului general. Totodată, socialiștii o acuză pe Maia Sandu că ar încerca să provoace deliberat căderea Guvernului, fiind afectată de pierderea alegerilor din Chișinău și fiind în incapacitate de a conduce eficient executivul.

Disputa dintre socialiști și Blocul ACUM a început ieri, după ce ministrul Justiției Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. Iar mai târziu, premierul Maia Sandu și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de modificare a Procuraturii.

Potrivit Constituției, un proiect de lege asumat de Guvern prin procedura angajării răspunderii se consideră adoptat, dacă în decurs de trei zile n-a fost depusă o moțiune de cenzură. În cazul în care, moțiunea este aprobată, Guvernul este demis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău