Maia Sandu: Rusia a lăsat R. Moldova pe întuneric. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni

  • 23 Noiembrie 2022 15:34
Maia Sandu: Rusia a lăsat R. Moldova pe întuneric. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni

Președinta Maia Sandu vine cu o reacție după ce bombardamentele rusești în Ucraina a lăsat fără curent electric Republica Moldova. Sandu menționează că problemele tehnice vor fi rezolvate și vom avea din nou lumină, însă viața oamenilor din Ucraina nu poate fi întoarsă înapoi.

 
„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.
 
Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.
 
Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, scrie Sandu pe pagina sa de Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău