Maia Sandu: R. Moldova condamnă ferm agresiunea rusă și este alături de Ucraina

  • 02 Ianuarie 12:25
Maia Sandu: R. Moldova condamnă ferm agresiunea rusă și este alături de Ucraina

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat, printr-un mesaj pe platforma X, atacul Federației Ruse împotriva Ucrainei, care a folosit sisteme de rachete supersonice Kalibr și Kinjal. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, în urma atacului masiv de marți dimineață, patru persoane au fost ucise și alte 92 au fost rănite, relatează Rador.

„Pe măsură ce începe anul 2024, atacurile brutale ale Rusiei asupra orașelor ucrainene continuă, provocând moarte și distrugere”, se mai menționează în mesaj.

„R. Moldova condamnă ferm această agresiune și este ferm alături de Ucraina. Sprijinul internațional neîncetat este crucial pentru ucrainenii pentru a-și apăra suveranitatea și poporul”, mai precizează șefa statului.

Administrația militară a orașului a indicat că fragmente de rachete doborâte au căzut în diferite cartiere ale Kievului, în special în zone rezidențiale.

Primarul Vitali Kliciko a declarat că mai multe zone ale orașului sunt acum fără electricitate.

Conform unui mesaj al acestuia de pe Telegram, cel puțin zece persoane au fost rănite în atacurile cu rachetă asupra Kievului, scrie Reuters.

Loviturile au afectat și orașul Harkov din nord-estul Ucrainei, a declarat șeful organizației militare, Oleg Sinegubov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău