Maia Sandu, după ședința CSS: Procuratura nu oferă siguranța că persoane implicate în dosare de corupție mare nu vor părăsi și în continuare teritoriul R. Moldova

  • 10 August 2021 13:57
Maia Sandu, după ședința CSS: Procuratura nu oferă siguranța că persoane implicate în dosare de corupție mare nu vor părăsi și în continuare teritoriul R. Moldova

Procuratura nu oferă siguranța că persoane implicate în dosare de corupție mare nu vor părăsi și în continuare teritoriul Republicii Moldova, așa cum au procedat și alte persoane controversate, a declarat astăzi președinta Maia Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Aceasta susține că nu a văzut interes din partea procuraturii pe marginea acestui subiect, inclusiv prin faptul că din reprezentanții celor trei procuraturi, a venit doar unul la ședința CSS, ceilalți fiind în concediu. „Procuratura este în concediu și la propriu, și la figurat”, a declarat Maia Sandu.

Așa cum cunosc cetățenii, avem mai multe situații când personaje responsabile de abuzuri majore, implicate în ilegalități au părăsit Republica Moldova, sunt în căutare internațională și vedem lipsă de progrese din partea organelor statului, în special a Procuraturii pentru readucerea lor și tragerea la răspundere a acestor oameni”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit acesteia, reprezentantul procuraturii prezent la ședința CSS a făcut referire la procedurile legale. Șefa statului însă a menționat că în alte cazuri, procedurile nu împiedică procurorii să rețină persoane implicate în anumite dosare.

Potrivit Maiei Sandu, procuratura nu a oferit asigurări că alte persoane implicate în dosare de corupție mare nu vor părăsi teritoriul Republicii Moldova.

„Am văzut ineficiență din partea organelor procuraturii în raport cu subiectul discutat, am exprimat îngrijorarea că nu se avansează pe anchetarea dosarelor de corupție mare și ne-am exprimat disponibilitatea să creăm condiții pentru îmbunătățirea cadrului legal”, a mai afirmat șefa statului.

CSS a recomandat Procuraturii să întreprindă acțiunile necesare pentru a reduce asemenea riscuri, urmând să revină la acest subiect.

Amintim că în 2019 controversatul om de afaceri și politician Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova imediat ce a pierdut puterea, la fel ca IlanȘor și alte persoane din anturajul acestora. Recent, după alegerile parlamentare anticipate, din Republica Moldova au plecat Veaceslav Platon și Vladimir Andronachi, care ar fi implicați în acțiuni de corupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău