Maia Sandu îl atenționează pe Igor Dodon să nu amâne alegerile prezidențiale din toamnă: ”Nici să nu te gândești la asta, Dodon!”

  • 25 Iulie 2020 13:29
Maia Sandu îl atenționează pe Igor Dodon să nu amâne alegerile prezidențiale din toamnă: ”Nici să nu te gândești la asta, Dodon!”

Fostul premier, Maia Sandu, îl atenționează pe președintele Igor Dodon să nu amâne alegerile prezidențiale, planificate pentru 1 noiembrie 2020. Într-un mesaj pe Facebook, președinta PAS susține că Igor Dodon se teme să piardă puterea și îl somează să renunțe la ideea amânării scrutinului prezidențial.

Igor Dodon se ține cu dinții de putere. Înglodat până-n urechi în acte de corupție, se teme că va pierde nu doar puterea, dar și libertatea. De frica unui procuror general independent, care l-ar fi putut băga la pușcărie, a bătut palma cu oamenii lui Plahotniuc ca să dea jos guvernul pe care l-am condus. Tot cu oamenii lui Plahotniuc a făcut un guvern incompetent, care duce țara în prăpastie.

Pentru că tot mai mulți oameni înțeleg că Dodon este mincinos, corupt și incompetent, el se gândește să "amâne" alegerile prezidențiale din toamnă. Nici să nu te gândești la asta, Dodon! Am scăpat noi de unul care a anulat alegeri, vom scăpa și de tine. E vremea oamenilor buni!”, a scris Maia Sandu pe pagina de Facebook.

La o întâlnire cu jurnaliștii, vineri 24 iulie, Igor Dodon a declarat că nu-și dorește amânarea alegerilor, dar dacă situația epidemiologică o va impune, va fi nevoie de o decizie de compromis. „Eu vreau ca alegerile să aibă loc în toamnă, așa cum e planificat pe 1 noiembrie, dar evident, dacă noi o să avem situația epidemiologică care nu ne va permite, atunci trebuie să ne convocăm toți împreună în Parlament, să luăm o decizie de compromis, să aprobăm decizia de stare excepțională, care presupune că alegerile se amână”, a declarat Igor Dodon, răspunzând la întrebările presei într-o ediție emisiunii „Președintele răspunde”, filmată la Reședința de la Condrița, după cum transmite IPN.

În ceea ce privește condițiile în care se vor desfășura alegerile, Igor Dodon a spus că este așteptat avizul Comisiei de la Veneția solicitat pentru proiectul de modificare a Codului Electoral (votat în primă lectură) și dacă acest aviz va fi pozitiv, legea va putea fi votată în lectură finală până în septembrie și alegerile vor avea loc în condiții noi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău