Maia Sandu mulțumește României pentru prima tranșă de motorină donată

  • 17 Mai 2021 15:22
Maia Sandu mulțumește României pentru prima tranșă de motorină donată

Prima tranșă de 1.200 de tone din cele 6.000 de tone de motorină donate de România Republicii Moldova a ajuns la stația Ocnița de unde Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure distribuția acesteia către agricultori, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

 "Mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu! Mulțumim, România, pentru că ne ești alături și în vremuri grele, și în vremuri bune. Vom monitoriza atent procesul de distribuție a motorinei - acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent și corect", punctează președinta RM.
 
Acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020, și reprezintă o materializare a eforturilor susținute depuse de statul român în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, completând alte acțiuni în această direcție realizate în ultima perioadă, printre care donarea a peste 300.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum si de echipamente medicale in valoare de 2,3 milioane euro.

Cele 6.000 de tone de motorină urmează să fie livrate în totalitate autorităților de la Chișinău, în perioada imediat următoare, prin mai multe transporturi succesive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău