Maia Sandu la TVR Moldova: ”Nu ai ce să discuți cu cineva care a capturat statul despre eliberarea statului” (Revista presei)

  • 23 Mai 2019 09:37
Maia Sandu la TVR Moldova: ”Nu ai ce să discuți cu cineva care a capturat statul despre eliberarea statului” (Revista presei)

Revista presei - 23 mai

Vlad Plahotniuc este acum răul cel mare, pentru că el a capturat statul, a declarat  lidera PAS și co-președinta Blocului ACUM, Maia Sandu, la TVR Moldova. „Nu ai ce să discuți cu cineva care a capturat statul despre eliberarea statului. Dodon poate își dorește să captureze statul, dar de asta trebuie să avem noi grijă și de asta când vorbim despre eliberarea statului din captivitate și demiterea unor capi, conducătorii acestor instituții, vorbim despre comisii, concursuri transparente de selectare a noilor persoane. Deci pentru moment, Plahotniuc este răul cel mare, pentru că el acum a capturat statul”. Totodată, lidera PAS este de părere că înlăturarea lui Vlad Plahotniuc de la putere „ar crea o fereastră, o oportunitate pentru a consolida independența instituțiilor statului”.

Adevărul scrie că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că, dacă în următoarele două săptămâni, până pe 7 iunie, fracțiunile parlamentare nu ajung la o înțelegere în vederea formării unei majorități parlamentare, va semna decretul de dizolvare a Parlamentului.

Iar Cotidianul îl citează pe fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, care a declarat la o emisiune la TV8 că președintele Igor Dodon ar dispune de o avere impresionantă, care cuprinde terenuri și case în Federația Rusă precum și conturi bancare în Elveția, în care ar deține zeci de milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, Igor Dodon ar fi obținut ilegal banii și proprietățile pe care le deține, iar astfel ar fi șantajat de liderul PD Vladimir Plahotniuc. „Banii îi ține în Europa. Are case în Crimeea. Hectare de teren în toată Rusia”, a acuzat Usatîi.

TV8 scrie că președintele organizației de tineret a Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Ion Ranga, a afirmat în cadrul unei emisiuni că firma din numele căreia s-au făcut transferuri pentru achitarea studiilor peste hotare a fiului lui Iurie Leancă nu aparținea la acel moment lui Ilan Șor. Potrivit lui, „Au fost plătite studiile de către domnul Leancă, fiindcă firma respectivă nu avea nicio tangență cu Ilan Șor în acea perioadă”, a spus Ion Ranga, menționând că firma în cauză a fost achiziționată ulterior de Ilan Șor.

Majorarea prețurilor la benzină și motorină în R. Moldova a fost determinată de creșterile recente ale tarifelor la benzină și motorină pe piețele externe și de cotațiile valutei naționale care au influențat prețul la pompă, susțin principalii importatori ai produselor petroliere în Republica Moldova într-un comunicat de presă, scrie Ziarul Național. Potrivit acestora, modificări de preț la pompă au avut loc nu numai în R. Moldova, dar și în România sau Ucraina, pe baza modificărilor cotațiilor internaționale la produsele petroliere.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) refuză abrogarea Regulamentului cu privire la organizarea sistemului de înștiințare și transmisiuni în caz de pericol sau de apariție a situațiilor excepționale, scrie Ziarul de Gardă. Aceasta a fost solicitată de către activistul Rodion Gavriloi ca urmare a alocării pe parcursul ultimului an a aproximativ 243 mii lei de la bugetul de stat pentru mentenanța sistemului de înștiințare care, potrivit Ministerului Economiei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), este depășit sub toate aspectele – acesta fiind proiectat și construit la sfârșitul anilor 80’.

Portalul Moldova Curată scrie despre Tatiana Golban, președinta organizației femeilor democrate a sectorului Buiucani, care a fost numită zilele trecute șefă interimară a Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău. Șeful adjunct al Direcției municipale Educație, care a numit-o în funcție, afirmă că decizia nu are nici o legătură cu activitatea politică a Tatianei Golban, notează publicația. În ultimele două săptămâni, la Direcția Educație Buiucani s-au schimbat 3 directori. S-a întâmplat după ce, la 23 aprilie 2019, Judecătoria Chișinău l-a restabilit în funcție pe Ion Vrânceanu, demis anterior pentru că fusese urmărit penal într-un dosar de corupție, explică Moldova Curată.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
0,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:7,2 m/s
Sat
4
Sun
2
Mon
1
Tue
0
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău