Maia Sandu, la Ottawa: „Am discutat cu prim-ministrul Trudeau despre cum ne poate ajuta Canada să devenim mai puternici și mai rezistenți în fața provocărilor din regiunea noastră”

  • 12 Mai 07:59
Maia Sandu, la Ottawa: „Am discutat cu prim-ministrul Trudeau despre cum ne poate ajuta Canada să devenim mai puternici și mai rezistenți în fața provocărilor din regiunea noastră”

„Astăzi la Ottawa l-am salutat pe Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau. Am discutat despre cum putem avansa cooperarea bilaterală și apăra împreună valorile pe care le împărtășim. I-am mulțumit Premierului Trudeau pentru susținerea fermă a guvernului canadian pentru parcursul nostru democratic”, a transmis președintele Maia Sandu, într-o postare pe Facebook.

„Am discutat cu Prim-ministrul Trudeau despre cum ne poate ajuta Canada să devenim mai puternici și mai rezistenți în fața provocărilor din regiunea noastră.
 
Am menționat expertiza, instruirile și asistența de care avem nevoie ca să ne dezvoltăm sectorul de apărare și de securitate națională. Am mulțumit domnului Prim-ministru pentru ajutorul primit anul trecut ca să gestionăm mai bine criza refugiaților - Canada co-prezidează, împreună cu Germania, Grupul de lucru privind situația umanitară a refugiaților de la noi, în cadrul Conferințelor ministeriale ale Platformei de Sprijin pentru Moldova.
 
La fel, am discutat cum am putea aborda problemele diasporei moldovenești din Canada. I-am mulțumit Primului-ministru pentru cuvintele calde cu care a vorbit despre cetățenii noștri și activitatea lor din țara gazdă.
 
Mi-am exprimat recunoștința și pentru sprijinul necondiționat pe care Canada îl acordă Ucrainei în acest război brutal, iar rezistența și curajul vecinilor noștri ne protejează și pe noi”, a scris Maia Sandu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:3,09 m/s
Thu
18
Fri
16
Sat
15
Sun
21
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău