Maia Sandu, la întoarcerea de la Paris a paralimpicilor din R. Moldova: „Sper să învățăm cu toții, și cei mici și cei mari, că orice e posibil, dacă facem eforturi”

  • 10 Septembrie 15:35
Maia Sandu, la întoarcerea de la Paris a paralimpicilor din R. Moldova: „Sper să învățăm cu toții, și cei mici și cei mari, că orice e posibil, dacă facem eforturi”

Paralimpicii din Republica Moldova, printre care s-au aflat și medaliații la Jocurile Paralimpice de la Paris s-au întors astăzi acasă fiind întâmpinați la aeroportul internațional din Chișinău de fani, susținători, dar și de oficiali, printre care președinta Maia Sandu, transmite Radio Chișinău.

Lotul paralimpic al Republicii Moldova s-a întors acasă după un parcurs impresionant la Jocurile Paralimpice 2024 de la Paris, unde au cucerit două medalii, una de argint și una de bronz, ambele la parajudo, prin Ion Basoc, respectiv Oleg Crețul.  

Sportivii paralimpici au fost întâmpinați la Aeroportul Internațional Chișinău de familie, antrenori, fani și susținătorii lor.

Președinta Maia Sandu a mulțumit sportivilor paralimpici pentru curajul și determinarea lor, subliniind că ei sunt adevărați eroi ai Republicii Moldova

 „Suntem aici ca să ne exprimăm aprecierea și recunoștința, să vă felicităm pentru rezultatele extraordinare. Avem încă două medalii la aceste Jocuri Olimpice, Ion Basoc și Oleg Crețul. Să-i aplaudăm! Da, și pe toți ceilalți participanți care s-au calificat și care au concurat cu peste 4.000 de atleți din toată lumea, din peste 150 de țări și sportivii noștri ne-au reprezentat cu mare demnitate. Sper să învățăm cu toții, și cei mici și cei mari, să înțelegem că orice e posibil, dacă facem efort, dacă muncim cinstit. Și sper să avem cât mai mulți copii ți tineri ca să urmeze exemplul acestor eroi”, a spus Maia Sandu.

Amintim că la Paris, Ion Basoc a cucerit medalia de argint la parajudo, devenind în premieră vicecampion paralimpic, iar colegul său, Oleg Crețul, s-a ales cu o medalie de bronz.

Ultima dată când sportivii din Rep. Moldova au urcat pe podiumul paralimpic a fost în 1996, la Atlanta, în Statele Unite, când au fost obținute două medalii de bronz la para atletism și tenis de masă.

Republica Moldova a încheiat Jocurile Paralimpice de la Paris pe locul 73, dintr-un total de 184 de țări participante.

Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice și Paralimpice va avea loc în 2028 la Los Angeles.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,72 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău