Maia Sandu l-a asigurat pe Volodimir Zelenski că Republica Moldova va continua să susțină refugiații ucraineni

  • 27 Iunie 2022 18:32
Maia Sandu l-a asigurat pe Volodimir Zelenski că Republica Moldova va continua să susțină refugiații ucraineni

La întâlnirea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Maia Sandu a dat asigurări că Republica Moldova va continua să susțină refugiații din Ucraina. „Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”, a scris președinta Republicii Moldova într-o postare pe Facebook.

 
„În discuția pe care am avut-o, la Kyiv, cu Președintele Volodymyr Zelenskyy și echipa sa, mi-am exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-am asigurat că Republica Moldova este alături de Ucraina.
 
Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm.
 
Am agreat, de asemenea, în cadrul discuției cu Președintele Zelenskyy, că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană. Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a scris Maia Sandu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău