GALERIE FOTO | Maia Sandu: "Interesele politice nu trebuie să stea la baza analizei adevărului istoric, iar adevărul istoric este că toate regimurile totalitare trebuie tratate la fel, drept regimuri antiumane și criminale"

  • 23 August 2019 10:33
GALERIE FOTO | Maia Sandu:

Drapelul de stat al Republicii Moldova a fost arborat în bernă, astăzi, în contextul Zilei europene de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, marcate la 23 august.

Premierul Maia Sandu a declarat că interesele politice nu trebuie să stea la baza analizei adevărului istoric și a condamnat regimurile totalitare care au făcut victime inclusiv în rândul populației din Moldova, mii de persoane fiind ucise, deportate, persecutate, condamnate la muncă silnică sau stigmatizate. Să ne prefacem că aceste atrocități nu au existat înseamnă nu doar să ignorăm istoria, dar și să riscăm ca acele lucruri urâte să recidiveze, a atenționat Maia Sandu:

"Interesele politice nu trebuie să stea la baza analizei adevărului istoric, iar adevărul istoric este că toate regimurile totalitare trebuie tratate la fel, drept regimuri antiumane și criminale. Regimurile totalitare au frânt destine, au distrus milioane de vieți și au periclitat dezvoltarea unor întregi societăți prun suprimarea individului și libertăților omului, folosind oamenii doar pentru scopurile meschine ale unor conducători fanatici, plini de cruzime", a spus Maia Sandu. 

Guvernul a declarat data de 23 august – Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste.

Amintim că astăzi se împlinesc 80 de ani de la semnarea acordului între Germania nazistă și Uniunea Sovietică prin care cele două puteri și-au împărțit sferele de influență în Europa, cunoscut și ca Pactul Ribbentrop-Molotov.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău