Maia Sandu, întâlnire cu cetățeni ai Republicii Moldova aflați în Japonia: „Oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional”

  • 03 Decembrie 2022 14:48
Maia Sandu, întâlnire cu cetățeni ai Republicii Moldova aflați în Japonia: „Oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a încheiat astăzi vizita la Tokyo cu o întâlnire cu un grup de moldoveni care locuiesc și muncesc în Japonia. Șefa statului a notat că toți sunt oameni conectați la realitățile de acasă și, chiar dacă se află la mii de kilometri de Rep. Moldova, ei urmăresc îndeaproape evenimentele din țara de baștină.

„Mi-au povestit despre viața lor în Japonia, iar eu le-am vorbit despre situația din Moldova și despre transformările pe care le-am pornit pentru a aduce țara noastră în Uniunea Europeană. Discuția m-a convins încă o dată că, oriunde ar fi, conaționalii noștri reușesc să se afirme profesional, să se integreze și să ducă bunul nume al țării noastre în lume”, a spus șefa statului după întâlnirea cu moldovenii din Japonia.

Președinta Maia Sandu a menționat că Rep. Moldova este prezentă în Japonia nu doar prin oameni, ci și prin produsele sale.
 
Astfel, șefa statului a apreciat faptul că, la recepția oferită de ministrul nipon de Externe, s-au servit vinuri moldovenești.
 
La fel, Maia Sandu a apreciat vernisajul de tablouri în vin, realizate de cunoscutul jurnalist Vasile Botnaru și care în aceste zile sunt expuse în incinta Parlamentului de la Tokyo.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:5,14 m/s
Sun
-2
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Thu
-2
Arhivă Radio Chișinău