Maia Sandu îi dă replica lui Ion Chicu: Guvernul lui Dodon caută motive să plece

  • 06 Iulie 2020 09:40
Maia Sandu îi dă replica lui Ion Chicu: Guvernul lui Dodon caută motive să plece

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, răspunde la acuzațiile premierului Ion Chicu, precum că ar bloca asistența macro-financiară din partea Uniunii Europene. Maia Sandu a declarat la un eveniment de comemorare a victimelor deportărilor staliniste că partidul său a fost primul care a cerut în Parlament să se voteze legile necesare pentru a obține asistența financiară europeană.

Maia Sandu afirmă că deputații formațiuni sale vor vota în Parlament un buget pentru oameni și nu unul care să promoveze cheltuieli inutile. Lidera PAS crede că Ion Chicu vine cu această asumare pentru că vrea să plece din funcție.

Ion Chicu este un mincinos. În primul rând, noi cerem ca Ion Chicu să vină în Parlament în mod normal, așa încât modificarea la legea bugetului să se discute în regim normal. Noi o să votăm un buget pentru oameni în Parlament, care include ajutor pentru sistemul medical, pentru agricultori și un buget care va include ajutoare concrete pentru economie. Ceea ce face Chicu e că se ascunde pentru această asumare, pentru ca să promoveze în primul rând niște majorări de cheltuieli inutile, cum sunt cele pentru Arena Chișinău. Se creează impresia că omul vine cu această asumare pentru că vrea să plece, pentru că și-a dat seama și el că este incompetent și nu vrea să meargă mai departe”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău