Maia Sandu: Există riscul să înghețăm în ianuarie. Discuțiile cu România și Ucraina s-au blocat

  • 09 Decembrie 2019 10:10
Maia Sandu: Există riscul să înghețăm în ianuarie. Discuțiile cu România și Ucraina s-au blocat

Ex prim-ministrul Maia Sandu atenționează asupra blocării discuțiilor dintre R. Moldova cu România și Ucraina în privința tranzitului de gaze, ceea ce ar pune în pericol securitatea energetică a țării.

„După plecarea noastră de la guvernare, discuțiile cu România și Ucraina s-au blocat. Politica externă dezastruoasă a guvernării lui Dodon (care a adus ofense și Bucureștiului, și Kievului) pune în pericol securitatea energetică a țării”, se spune într-un mesaj al Maiei Sandu către deputații din Parlament, totodată îndemnându-i să cheme urgent la raport pe ministrul economiei și infrastructurii pentru a clarifica când vor fi convenite toate detaliile tehnice cu operatorii de gaze naturale din România și Ucraina.

„Au mai rămas doar 3 săptămâni până la sfârșitul anului, și, în lipsa unui acord între Ucraina și Federația Rusă pe tranzitul gazelor naturale, există riscul să înghețăm în ianuarie.”

Maia Sandu propune ca soluție alternativă livrarea gazelor în regim revers, pe ruta Transbalcanică, și procurarea gazelor de la Naftogaz, prin nodul de distribuție din Nordul R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău