Maia Sandu: ”Dodon și Plahotniuc reprezintă un regim cu două capete”

  • 01 Martie 2017 10:22
Maia Sandu: ”Dodon și Plahotniuc reprezintă un regim cu două capete”

Președintele Igor Dodon face niște jocuri periculoase, iar mai devreme sau mai târziu va trebui să răspundă pentru aceasta. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN

Președinta formațiunii PAS, Maia Sandu, consideră că șefului statului nu-i va reuși să obțină revizuirea Constituției. „Pentru ca s-i reușească acest lucru, Dodon are nevoie de susținerea poporului și de susținerea partenerilor străini. Odată ce se pronunță pentru denunțarea Acordului de Asociere, Igor Dodon nu mai are nici o susținere din exterior, cu excepția Moscovei. Prin acțiunile sale, Igor Dodon nu reprezintă interesele cetățenilor. Vedeți cu ce se ocupă în calitate de președinte, ba schimbă drapelul, ba denumirea limbii pe pagina Președinției, dar nu întreprinde măsuri necesare pentru soluționarea problemelor cetățenilor, eradicarea corupției. Sunt dovezi că Igor Dodon a fost ajutat să ajungă președinte de către Vladimir Plahotniuc. Dodon și Plahotniuc reprezintă un regim cu două capete”, a declarat Maia Sandu.

Vitalia Pavlicenco, președinta PNL, de asemenea consideră că Igor Dodon nu va reuși să obțină împuterniciri suplimentare ce țin de dizolvarea Parlamentului. „Igor Dodon a ajuns președinte din cauza dezamăgirii oamenilor într-o guvernare coruptă. Dar, în cele din urmă, Igor Dodon, care depinde de Moscova, va dezamăgi populația. Dodon nu are cu ce să se ocupe, nu are majoritate parlamentară. El știa care sunt împuternicirile președintelui. Dacă nu i-au plăcut, trebuia să stea acasă, nu să candideze. Cred că se va termina rău cu Dodon”, a declarat Pavlicenco.

Președintele Igor Dodon a propus marți, 28 februarie, un proiect de lege pentru modificarea Constituției. Inițiativa prevede cinci cazuri noi în care șeful satului poate iniția dizolvarea Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău