Maia Sandu: Din păcate, tranșa a treia din partea UE, în valoare de 40 milioane euro, a fost anulată din cauza iresponsabilității și lenei guvernării de la Chișinău

  • 09 Iulie 2020 20:32
Maia Sandu: Din păcate, tranșa a treia din partea UE, în valoare de 40 milioane euro, a fost anulată din cauza iresponsabilității și lenei guvernării de la Chișinău

Mâine Uniunea Europeană va aproba eliberarea a 30 milioane de euro pentru Republica Moldova, anunță liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Maia Sandu.

„După luni de insistență din partea noastră, majoritatea parlamentară și guvernul lui Dodon au binevoit să-și dea votul pentru o parte din angajamentele pe care le avea Republica Moldova pentru obținerea acestor bani. Din păcate, tranșa a treia, în valoare de 40 milioane euro, a fost anulată din cauza iresponsabilității și lenei guvernării de la Chișinău. Din acești bani, 20 milioane de euro erau donație, bani care nu trebuiau întorși Uniunii Europene. Altfel spus, un cadou de 400 milioane de lei din partea UE pentru oamenii din Republica Moldova. Din cauza lui Dodon și a guvernului lui, acești bani nu vor mai ajunge în țara noastră, vor ajunge în altă țară, cu conducere responsabilă”, a menționat Maia Sandu. 

Amintim că Guvernul inițiază negocieri asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară pentru Chișinău. Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea acordului de împrumut între cele două părți.

Acordul prevede acordarea unui împrumut de către UE în valoare de până la 100 de milioane de euro, în două tranșe egale. Durata acordării împrumutului este de maximum 12 luni, urmând să fie debursat în perioada 2020-2021. Debursarea primei tranșe e condiționată de semnarea memorandului de înțelegere, iar  cea de-a doua tranșă va fi transferată în funcție de progresele înregistrate la realizarea condițiilor prevăzute de memorandum, potrivit unei decizii aprobate ieri de către Guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău