Maia Sandu, despre protestele transportatorilor: „Suntem o țară săracă. Aprobarea majorării tarifelor nu se face așa cum cred unii”

  • 09 Octombrie 2019 15:49
Maia Sandu, despre protestele transportatorilor: „Suntem o țară săracă. Aprobarea majorării tarifelor nu se face așa cum cred unii”

Prim-ministrul Maia Sandu le-a reproșat reprezentanților transportatorilor auto că nu au protestat și nu au cerut majorarea tarifelor în timpul guvernării Partidului Democrat.

Potrivit agenției INFOTAG, desper aceasta ea a menționat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă după ședința Guvernului.

"Mă mir de ce până astăzi nu i-am văzut să protesteze, când regimul oligarhic le interzicea să lucreze în zilele când la Chișinău erau proteste. Nu i-am văzut să ceară prin proteste creșterea tarifelor. Acum când oamenii cu venituri mai mici au reușit să contribuie la debarcarea regimului oligarhic, ei cer majorarea tarifelor. Suntem o țară săracă. Aprobarea majorării tarifelor nu se face așa cum cred unii", a remarcat Sandu.

Ea a amintit că Ministerul Economiei și Infrastructurii a formulat o listă de condiții pe care transportatorii trebuie să le respecte.

După cum a informat anterior INFOTAG, miercuri, în piața din fața clădirii Guvernului s-au aliniat sute de microbuze și autobuze, ai căror șoferi cer majorarea tarifului de călătorie de la 0,48 la 0,92 lei per kilometru. Din cauza grevei au fost suspendate mai multe curse auto. Ministerul a anunțat că este gata să examineze revendicările operatorilor de transport, însă numai după renovarea parcului auto și îmbunătățirea calității serviciilor prestate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău