Maia Sandu, despre creditul rusesc | Cel mai mare pericol este articolul care vorbește despre datorii private care pot deveni datorii are statului R. Moldova

  • 23 Aprilie 2020 10:47
Maia Sandu, despre creditul rusesc | Cel mai mare pericol este articolul care vorbește despre datorii private care pot deveni datorii are statului R. Moldova

Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate cer modificarea acordului de împrumut cu Rusia sau aprobarea lui cu rezerve referitor la unele articole periculoase. Ei mai lansează o invitație către deputații din Partidul Democrat pentru a nu permite votul în Parlament a acordului de împrumut care ar putea face dependent Chișinăul de Kremlin.

În timpul unei declarații din Parlament, liderul PAS, Maia Sandu a propus ca legea să fie adoptată cu un amendament cu două rezerve. Una dintre ele este că R. Moldova nu se consideră legată de prevederile articolului în partea ce ține de consolidarea sumelor datoriilor debitorilor privați din Rep. Moldova.

Cel mai mare pericol este articolul care vorbește despre datorii private care pot deveni datorii are statului R. Moldova. De unde s-au luat aceste prevederi? Riscurile sunt foarte mari, pentru că ea oferă dreptul Federației Ruse să decidă care sunt aceste datorii private ale companiilor din R. Moldova către bănci din Rusia care pot devin datorii de stat. Poate fi vorba despre datoriile pentru gazele naturale, pentru regiunea transnistreană. Noi oferim drepturi Rusiei să decidă ce datorii private să fie transformate în datorii ale R. Moldova”, a spus Maia Sandu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău