Maia Sandu | Cu siguranță, Igor Dodon are datorii mari la Kremlin. În toată această perioadă, el a fost sprijinit și este sprijinit în continuare

  • 16 Decembrie 2019 12:00
Maia Sandu | Cu siguranță, Igor Dodon are datorii mari la Kremlin. În toată această perioadă, el a fost sprijinit și este sprijinit în continuare

Societatea va fi cu ochii pe dosarul privind finanțarea Partidului Socialiștilor și pe acțiunile procurorului general, dar acesta nu are suficient curaj să meargă pe asemenea dosare în care sunt vizați oameni politici cu funcții înalte în stat, a declarat fostul premier, Maia Sandu, la emisiunea Nodul Gordian, de la Radio Chișinău.

Totodată, ea subliniat că președintele Igor Dodon, lider informal al PSRM, acționează pentru a promova interesele Rusiei în Republica Moldova.

”Cu siguranță, Igor Dodon are datorii mari la Kremlin. Nu știm cât de mari sunt aceste datorii, dar ele sunt. În toată această perioadă, el a fost sprijinit și este sprijinit în continuare. Eu cred că Igor Dodon încearcă să-și promoveze propriile interese și, într-o anumită măsură, și interesele Kremlinului. Este o combinație de interese. Evident că el și-ar dori mai multă independență, ca să facă ce vrea el, dar, așa cum are datorii față de Kremlin, pe anumite dimensiuni, trebuie să renunțe, probabil, la propriile lui interese și să se conformeze așteptărilor de la Moscova”, a declarat Maia Sandu.

Referitor la influența rusă în Republica Moldova, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate a accentuat că aceasta este favorizată de slăbirea instituțiilor de către regimul oligarhic, deoarece le-a vulnerabilizat în raport cu pericolele externe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău