Maia Sandu cere MAI și SIS să investigheze dispariția judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus

  • 05 Aprilie 2021 09:24
Maia Sandu cere MAI și SIS să investigheze dispariția judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus

Președintele Maia Sandu consideră inadmisibil ca în Republica Moldova să dispară oameni, indiferent dacă sunt sau nu cetățeni ai Republicii Moldova, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități. Comentariul vine ca urmare a răpirii judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, din centrul capitalei Republicii Moldova, transmite IPN.

Maia Sandu cere acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituție responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate, pentru a clarifica această dispariție îngrijorătoare a unui cetățean străin de pe teritoriul Republicii Moldova.

Despre răpirea lui Nicolai Ceaus a anunțat, pe Facebook, avocatul acestuia, Iulian Balan. El a spus că, la 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului, a fost răpit, de un grup înarmat de persoane, și dus într-o direcție necunoscută  clientul său, judecătorul ucrainean Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești ale Republicii Moldova. El a remarcat că, în situația creată, apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a-i proteja și a îndemnat toți cei care cunosc informații la subiectul dat să o comunice poliției.

Judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus se află pe teritoriul Republicii Moldova din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită în valoare de 150 de mii de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău