Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent”, în prima reacție după rezultatele alegerilor: „Ținta grupării a fost să cumpere 300 de mii de voturi”

  • 21 Octombrie 08:20
Maia Sandu acuză „o fraudă fără precedent”, în prima reacție după rezultatele alegerilor: „Ținta grupării a fost să cumpere 300 de mii de voturi”

Președinta Maia Sandu a făcut o declarație de presă, după miezul nopții, în care a acuzat „grupări criminale de atac asupra Republicii Moldova, împreună cu forțe străine ostile intereselor noastre cu scopul de deturna procesele democratice”, transmite Radio Chișinău.

„Moldova s-a confruntat în ultimele luni cu un atac fără precedent asupra libertății și democrației din țara noastră. Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile intereselor noastre au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, minciuni și propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace pentru a duce cetățenii și țara noastră într-o zonă de incertitudine și instabilitate”, a declarat Maia Sandu. 

Maia Sandu a declarat că autoritățile dețin probe că ținta grupării a fost să cumpere 300 de mii de voturi și a adăugat că dimensiunea fraudei este fără precedent. 

„Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300 de mii de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic, să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm democrația. Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii”, a spus Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Tue
12
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău