Maia Sandu a salutat deschiderea unui oficiu diplomatic al Norvegiei la Chișinău, la întrevederea avută cu ministrul norvegian de Externe

  • 17 Aprilie 16:27
Maia Sandu a salutat deschiderea unui oficiu diplomatic al Norvegiei la Chișinău, la întrevederea avută cu ministrul norvegian de Externe

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu ministrul norvegian de Externe, Espen Barth Eide, în cadrul căreia a subliniat relația solidă dintre Republica Moldova și Norvegia.

„Norvegia a demonstrat o solidaritate deosebită față de Moldova, sprijinind eforturile țării noastre în ceea ce privește găzduirea refugiaților ucraineni și consolidarea securității energetice. 

Președinta a apreciat în mod special asistența nerambursabilă în valoarea de 35 de milioane de euro acordată de către Norvegia pentru achiziționarea gazelor naturale. Acest ajutor a jucat un rol important în protejarea cetățenilor Republicii Moldova de impactul prețurilor mari la energie. 

În discuție, șefa statului a evidențiat dialogul politic susținut și cooperarea bilaterală în continuă evoluție dintre Moldova și Norvegia. În 2023, Moldova a semnat un acord de liber schimb cu Asociația Europeană a Liberului Schimb din care face și Norvegia. Odată ratificat de Oslo, acordul va oferi noi oportunități economice pentru sectorul privat din Moldova. 

Președinta, de asemenea, a salutat deschiderea unui oficiu diplomatic al Norvegiei la Chișinău și a încurajat consolidarea cooperării în domeniile economic, energetic, educației și împăduririi”, precizează un comunicat al Președinției Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău