Maia Sandu a discutat la Londra cu ministrul britanic pentru Egalitate și Relații Interguvernamentale

  • 18 Septembrie 2022 18:05
Maia Sandu a discutat la Londra cu ministrul britanic pentru Egalitate și Relații Interguvernamentale

Președinta Maia Sandu a discutat, duminică, 18 septembrie, la Londra, cu Cancelarul Ducatului de Lancaster, Nadhim Zahawi, ministrul britanic pentru Egalitate și Relații Interguvernamentale.

Oficialii au discutat despre securitatea regionala și provocările cărora trebuie să le facă față Republica Moldova și întreg continentul european din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina, informează un comunicat de presă transmis de Președinție.

Șefa statului a menționat că scopul autorităților de la Chișinău este să mențină pacea și stabilitatea în țară, și să asigure reziliența economiei și a cetățenilor în condițiile crizei energetice, tot mai accentuată odată cu apropierea iernii.
Cei doi oficiali au mai discutat posibilități de cooperare în domeniile energetic, pentru combaterea dezinformării și a propagandei, reformarea justiției și lupta cu corupția.

Maia Sandu se află la Londra, pentru a lua parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, care vor avea loc, luni, 19 septembrie, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Marți și miercuri, Maia Sandu se va fi la New York, la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global. În contextul vizitei la ONU, șefa statului va participa la câteva evenimente în domeniul educației și va avea mai multe întâlniri bilaterale.
La revenirea acasă, Președinta Maia Sandu va efectua o scurtă vizită de lucru la Berlin, unde se va întâlni cu Cancelarul Federal Olaf Scholz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău