Maia Sandu a discutat cu europarlamentarii Siegfried Mureșan și David McAllister. „PPE a fost mereu alături de forțele democratice și anticorupție din țara noastră și a promovat respectarea drepturilor și libertăților omului”

  • 19 Ianuarie 2021 11:38
Maia Sandu a discutat cu europarlamentarii Siegfried Mureșan și David McAllister. „PPE a fost mereu alături de forțele democratice și anticorupție din țara noastră și a promovat respectarea drepturilor și libertăților omului”

Președinta Maia Sandu, aflată într-o vizită oficială la Bruxelles, anunță că s-a întâlnit „distinși membri ai Parlamentului European și prieteni ai Republicii Moldova”. Este vorba de vicepreședintele PPE și copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE - R. Moldova, Siegfried Mureșan, și președintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European, David McAllister.

Astfel, Maia Sandu a comunicat că a discutat, în cadrul întrevederii, despre noi oportunități de dezvoltare pentru R. Moldova și despre „cum să menținem interesul sporit al țărilor UE pentru colaborarea bilaterală strânsă cu Republica Moldova în pofida lipsei unui guvern funcțional la Chișinău”.
 
„Am mulțumit membrilor Partidului Popular European pentru sprijinul constant oferit proceselor democratice din Republica Moldova, atât din Bruxelles, cât și din interiorul statelor membre. PPE a fost mereu alături de forțele democratice și anticorupție din țara noastră și a promovat respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova.
Am ținut să le mulțumesc pentru sprijinul acordat de PPE în ultimii ani și i-am rugat să ne ajute în identificarea unei soluții pentru ca vaccinul anti-Covid-19 să ajungă cât mai repede și în țara noastră. Prin cooperarea cu partenerii europeni Republica Moldova poate reuși să atenueze impactul crizei economice și sanitare”, a menționat președinta. 
 
Menționăm că Maia Sandu a avut întrevederi cu oficiali europeni de rang înalt la Bruxelles, inclusiv cu Președinta Comisiei Europene, cu Ursula von der Leyen, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell și Președintele Consiliului European, Charles Michel. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău