Maia Sandu a discutat cu ambasadorii străini. „M-am bucurat să constat un interes sporit al reprezentanților corpului diplomatic față de prezentul și, mai ales, față de viitorul R.Moldova”

  • 29 Aprilie 2021 14:35
Maia Sandu a discutat cu ambasadorii străini. „M-am bucurat să constat un interes sporit al reprezentanților corpului diplomatic față de prezentul și, mai ales, față de viitorul R.Moldova”

Președinta Maia Sandu a discutat astăzi în regim de videoconferință cu ambasadorii acreditați la Chișinău despre situația politică din Republica Moldova în urma evenimentelor produse în cursul zilei de ieri. „M-am bucurat să constat un interes sporit al reprezentanților corpului diplomatic față de prezentul și, mai ales, față de viitorul Republicii Moldova”, a afirmat Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că a semnat Decretul de dizolvare a Parlamentului, dându-le cetățenilor țării șansa de a-și alege un Legislativ care să-i reprezinte.

Maia Sandu le-a mulțumit diplomaților pentru sprijinul oferit de țările lor în contextul amenințărilor la statul de drept și la adresa instituțiilor democratice din Rep. Moldova.

Am mulțumit țărilor care în ultima săptămână și-au exprimat sprijinul pentru statul de drept și pentru instituțiile democratice din Republica Moldova. Am reiterat atașamentul nostru pentru parcursul european”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

De asemenea, Maia Sandu a adus mulțumiri statelor care au susținut Rep. Moldova în acest an pandemic:

Diplomații din toată lumea ne-au transmis mesaje de încurajare, urându-ne succes în depășirea crizei politice, dar și a celei pandemice. Am mulțumit tuturor statelor care ne-au fost alături în acest an pandemic și am convenit să organizăm asemenea reuniuni cu regularitate. Este un element ce ne ajută să ținem mâna pe pulsul relațiilor bilaterale și să intensificăm cooperarea”, a mai spus Maia Sandu.

 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Wed
17
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
12
Arhivă Radio Chișinău