Maia Sandu a consultat proiectul Strategiei Securității Naționale cu reprezentanții societății civile și ai misiunilor diplomatice

  • 26 Octombrie 2023 18:47
Maia Sandu a consultat proiectul Strategiei Securității Naționale cu reprezentanții societății civile și ai misiunilor diplomatice

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, 26 octombrie, discuții pe documentul de proiect al Strategiei Securității Naționale și au fost notate propunerile de îmbunătățire a acestuia. La discuții au participat reprezentanții societății civile și membrii corpului diplomatic acreditat la Chișinău, transmite Președinția.

Șefa statului a mulțumit experților din societatea civilă pentru sprijinul oferit în contextul elaborării strategiei. Președinta Maia Sandu a accentuat importanța acestei Strategii pentru Republica Moldova în care, pentru prima dată, sunt numite clar amenințările la adresa țării noastre și este introdusă abordarea integrată în domeniul securității și apărării naționale. 

Președinta a făcut un apel către reprezentanții societății civile și a misiunilor diplomatice să continue să lucreze strâns cu instituțiile statului, pentru consolidarea consensului național pe probleme de securitate cât și la implementarea strategiei după ce aceasta va fi supusă dezbaterilor și aprobării în Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău