Maia Sandu: „Sunteți 660 de procurori și dacă veți aplica legea și nu veți executa obligațiile ilegale ale lui Harunjen și Bețișor, țara va fi de partea dumneavoastră”

  • 05 Iulie 2019 15:25
Maia Sandu: „Sunteți 660 de procurori și dacă veți aplica legea și nu veți executa obligațiile ilegale ale lui Harunjen și Bețișor, țara va fi de partea dumneavoastră”

Premierul Maia Sandu s-a adresat astăzi, în cadrul unui briefing, procurorilor din R. Moldova.

Ea le-a solicitat să pună imediat în aplicare legea și să lucreze pentru interesul național. Premierul a mai declarat că Procuratura din R. Moldova nu lucrează. Astfel, Maia sandu a spus că dosare precum furtul miliardului bat pasul pe loc. De a semenea, șefa Guvernului a criticat declarațiile de ieri ale procurorului general Eduard Harunjen și ale procurorului Adriana Bețișor, conform cărora investighează furtul miliardului.

Astăzi în R. Moldova nu există Procuratură. Ea e există, dar în realitate nu lucrează. Harunjen și Bețișor ziceau că investighează furtul miliardului. E fals. Ei au avut timp să-și îndeplinesc obligațiunile de serviciu, dar au eșuat lamentabil. 

Furtul miliardului și alte dosare de rezonanță bat pasul pe loc. Am un mesaj pentru cei 660 de procurori din R. Moldova. Începeți să vă comportați ca niște procurori adevărați, nu stați ascunși prin birouri până se va schimba conducerea. Ea se va schimba cu siguranță. Eduard Harunjen va răspunde în fața legii pentru inacțiunile sale și pentru abuzurile comise. Pentru că urmare a acțiunilor și inacțiunilor sale, miliarde și miliarde de lei au fost furate de la stat și de la cetățenii R. Moldova. Sunteți 660 de procurori care ar putea pune legea în aplicare în mod imediat, să deveniți independenți și să lucrați în interesul național (…)Sunteți 660 de procurori și dacă veți aplica legea și nu veți executa obligațiile ilegale ale lui Harunjen și Bețișor, țara va fi de partea dumneavoastră. Nimeni nu vă cere altceva decât să aplicați legea. Vă cerem să acționați hotărât față de cei care pun în pericol R. Moldova”, a spus Maia Sandu.

Ieri, procurorul general Eduard Harunjen și procurorul Adriana Bețișor au organizat o conferință de presă în care au oferit detalii despre investigația privind furtul miliardului. Ei au afirmat că procesul de investigație este unul anevoios, pentru că există numeroase proceduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău