Maia Sandu: „Nu ne facem iluzii - pornim un proces de transformare anevoios și de durată”

  • 15 Mai 2016 12:15
Maia Sandu: „Nu ne facem iluzii -  pornim un proces de transformare anevoios și de durată”

Maia Sandu a declarat că nu s-a gândit niciodată că va crea un partid politic, dar că a fost motivată de oamenii care cred că au o șansă la ei acasă.

Ea a declarat că după 25 de ani, de la declararea independenței, Republica Moldova a devenit un stat capturat, iar cetățeni pleacă din țară. Statul a ajuns la cheremul unei clasei politice corupte, cu instituții la cheremul politicienilor. Bugetul statului a devenit prada unui furt, economia nu poate să se dezvolte, iar decalajul dintre funcționari și cetățeni, bogați și săraci este tot mai mare, a  constatat Maia Sandu.

„Nu ne facem iluzii -  pornim un proces de transformare anevoios și de durată. Salvarea noastră este în mâinile noastre…Vom începe programul de reforme prin construirea unui sistem politic integru pentru că de acolo vin toate problemele”, a declarat Maia Sandu, în cadrul Congresului de constituire a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Reforma justiției și corupția sunt două impedimente majore în dezvoltarea R. Moldova. Aceste subiecte vor constitui prioritatea agendei noastre atunci când vom ajunge la guvernare, a declarat Maia Sandu în discursul său la Congresul de constituire a Partidului Acțiune și Solidaritate.
 
 „Vom interzice orice relații ale instituțiilor statului cu firme offshore, prin care se scurg banii cetățenilor de decenii. Vom interzice ca aceste firme să dețină acțiuni în instituțiile financiare și de media din țară. Vom reduce prin lege mărimea cheltuielilor permise în campanii electorale”, a mai declarat Maia Sandu 

Evenimentul are loc la Institutul Muncii. La congres participă delegați din 20 de unități teritoriale.

Conform statului, PAS este un partid de centru-dreapta, care împărtășește și promovează doctrina liberalismului social, pledează pentru valorile democratice, promovează integrarea plenară a R. Moldova în UE ca fiind calea cea mai firească de dezvoltare socială, economică, politică și de coeziune a societății

Potrivit statului, conducerea PAS își va desfășura activitatea transparent și conform principiului meritocrației. PAS se angajează să facă politică în mod responsabil, curat, transparent și în serviciul binelui comun.

Maia Sandu a declarat anterior că va depune luni, la Ministerul Justiției actele de înregistrare a partidului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,72 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău