MAI și UNICRI au semnat un Memorandum de colaborare

  • 30 Martie 2023 10:10
MAI și UNICRI au semnat un Memorandum de colaborare

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, în comun cu Directorul Institutul Interregional al Națiunilor Unite (UNICRI), Antonia Marie De Meo, au semnat un Memorandum de colaborare privind cooperarea în lupta împotriva criminalității și promovării unui sistem eficient de justiție internațională, se arată într-un comunicat al MAI.

 Prin semnarea actului, se pune în aplicare și un plan de acțiuni care va capacita MAI, în conceperea și implementarea programelor de formare în domeniul prevenirii criminalității și justiției penale.

Acesta are rolul de a sprijini Ministerul Afacerilor Interne în consolidarea capacităților instituționale de implementare eficientă a proceselor de modernizare pentru atingerea obiectivelor stabilite prin strategiile naționale.

În cadrul întrevederii de astăzi, oficialii au discutat despre securitatea din regiune, securizarea frontierei, consolidarea capacităților de reacție rapidă, îmbunătățirea securității și tehnologiei IT, dar și despre importanța dezvoltării instituționale a capacităților angajaților MAI, pe segmentul formării inițiale și continue a personalului.

Ministrul Revenco a mulțumit reprezentanților UE și UNICRI pentru deschidere și a apreciat cooperarea fructuoasă dintre instituții, care vine să îmbunătățească semnificativ viața cetățenilor Republicii Moldova

Precizăm că, Institutul Interregional de Cercetare a Criminalității și Justiției a Organizației Națiunilor Unite (UNICRI) are mandatul de a asista organizațiile interguvernamentale, guvernamentale și neguvernamentale în formularea și implementarea politicilor îmbunătățite în domeniul prevenirii criminalității și justiției penale.

Proiectele și programele UNICRI pot oferi sfaturi pentru planificare strategică, pot promova autonomia națională și dezvoltarea capacității instituționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău