Mai puține troleibuze și autobuze vor circula în Capitală, în perioada estivală

  • 03 Iunie 2019 12:17
Mai puține troleibuze și autobuze vor circula în Capitală, în perioada estivală

Începând de astăzi și până la finele lunii august, numărul troleibuzelor și autobuzelor care circulă pe străzile capitalei, dar și în suburbii, va fi redus. Anunțul a fost făcut de conducerea Regiei Transport Electric Chișinău și a Parcului Urban de Autobuze în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, comunică MOLDPRES.

Directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a menționat că, începând de astăzi, numărul troleibuzelor care vor ieși pe linie va fi micșorat cu 8%, iar din data de 17 iunie, în capitală vor circula doar 266 de troleibuze.

El a adăugat că cifra autovehiculelor care vor circula în capitală în perioada estivală este mai mare decât anul trecut, deoarece a fost extinsă rețeaua de troleibuze.

Vitalie Copaci, șef al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze", a specificat că tot de azi va fi micșorat cu 7 unități și numărul autobuzelor care vor circula în sectoarele capitalei, dar și în suburbii. „Numărul mașinilor va scădea cu încă două unități începând cu data de 17 iunie. Astfel, zilnic în capitală vor circula 103 autobuze, comparativ cu 90, cât au fost pe linie în perioada de vară a anului trecut”, a spus Copaci.

În prezent, RTEC are în dotare 314 troleibuze. Întreprinderea municipală „Parcul urban de autobuze” deține peste 100 de autobuze care circulă pe 21 de rute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău