Mai mulți membri ai trupei belaruse Bi-2 și familiile lor au solicitat cetățenia Republicii Moldova. Cererile vor ajunge pe masa președintei Maia Sandu

  • 23 Aprilie 15:05
Mai mulți membri ai trupei belaruse Bi-2 și familiile lor au solicitat cetățenia Republicii Moldova. Cererile vor ajunge pe masa președintei Maia Sandu

„Astăzi, mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere”, a transmis țeful de cabinet al Președinției, Adrian Băluțel, într-o postare pe Telegram.

„Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea.

Trupa Bi-2 a început să fie persecutată după ce membrii și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Ei sunt printre cei mai populari și mai valoroși artiști din estul europei.

Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în Moldova.

Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”. În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a transmis Adrian Băluțel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:2,06 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău