Mai mulți jurnaliști solicită un interviu cu ex-premierul Vlad Filat

  • 05 Decembrie 2017 00:20
Mai mulți jurnaliști solicită un interviu cu ex-premierul Vlad Filat

Mai mulți jurnaliști au depus un demers comun  prin care solicită realizarea unui interviu cu ex-premierul, Vlad Filat, deținut în Penitenciarul nr. 13.

Jurnaliștii au înaintat demersul pe numele ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, directorului interimar al Departamentului instituții penitenciare, Aureliu Suhan și a șefului Penitenciarului nr. 13 din Chișinău, Igor Pântea.

Reprezentanții serviciului de presă de la DIP au confirmat pentru Radio Chișinău existența demersului din partea jurnaliștilor și au precizat că deocamdată instituția nu are o poziție în acest sens. Totodată, reprezentanții serviciului de presă al Ministerului Justiției nu au răspuns la telefon pentru a spune dacă au primit demersul și când vor oferi un răspuns.

În demersul jurnaliștilor se arată că „interviul va avea ca subiect principal procesul penal în care a fost acuzat și condamnat Vlad Filat, precum și alte aspecte de interes general având în vedere conjunctura politică actuală din Republica Moldova, în contextul, în care la momentul inițierii acestui dosar împotriva lui Vlad Filat, în fracțiunea PLDM din Parlament erau 23 de deputați, iar în prezent au rămas doar 4”.

Jurnaliștii care au depus demersul sunt Nicolae Negru, Lorena Bogza, Vasile Botnaru, Natalia Morari, Gheorghe Gonța și Igor Volnițchi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău