Mai multe panouri fotovoltaice vor fi instalate la instituții sociale din Republica Moldova, cu suportul Lituaniei

  • 17 August 12:20
Mai multe panouri fotovoltaice vor fi instalate la instituții sociale din Republica Moldova, cu suportul Lituaniei

Mai multe panouri fotovoltaice vor fi instalate pe acoperișurile a șapte instituții sociale din Republica Moldova. Dispozitivele au fost donate de Guvernul Lituaniei, transmite MOLDPRES.

În cadrul unui interviu acordat de Ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas, pentru Agenție, oficialul a subliniat că panourile solare urmează a fi aduse în Republica Moldova în luna septembrie.

„Instalațiile vor fi amplasate pe clădirile sociale, precum spitale, instituții de învățământ sau primării. Acestea urmează să ajungă în Republica Moldova în luna septembrie curent, iar timp de 2-3 săptămâni vor fi instalate. Lituania este un donator activ în sfera eficienței energetice. Planificăm să continuăm proiectul pentru a ajuta instituțiile și organizațiile sociale. Totodată, datorită producerii energiei proprii vor fi economisite resursele bugetare. Astfel de panouri pot fi instalate inclusiv de agenții economici pentru a diversifica resursele energetice existente, iar ulterior pentru a putea comercializa energia produsă”, a spus Kestutis Kudzmanas.

Panourile fotovoltaice urmează a fi instalate la: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă" din Chișinău, Căminul Cultural „N. Sulac” din Cantemir, Spitalul Raional Cantemir, Școala de Arte „Valeriu Hanganu” din raionul Cantemir, Primăria Ocnița, Întreprinderea Municipală „Apă - Canal” din Ocnița și Asociația Obștească „Perspectiva Vieții”.

Proiectul are un buget de 550 mii de euro. În cadrul acestuia, anul trecut au fost instalate panouri solare la colegiul „Mihail Ciachir” din Comrat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,13
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:4,02 m/s
Sat
23
Sun
17
Mon
13
Tue
12
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău