Mai multe întreprinderi silvice au comis nereguli în gestionarea resurselor forestiere

  • 16 Februarie 2022 11:25
Mai multe întreprinderi silvice au comis nereguli în gestionarea resurselor forestiere

Agenția „Moldsilva” a inițiat o serie de controale în fondul forestier național – proprietate publică a statului, gestionat de entitățile silvice din subordine. Verificările efectuate în comun cu reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului au stabilit mai multe cazuri de atitudine iresponsabilă în procesul de gestionare a resurselor forestiere, transmite MOLDPRES cu referire la un comunicat al instituției.

Astfel, în unele entități silvice teritoriale a fost stabilită diminuarea volumului de masă lemnoasă destinată recoltării prin intermediul tăierilor de produse principale. Este vorba Întreprinderea pentru Silvicultură (ÎS) "HÂNCEȘTI-SILVA” - cu 3 234 metri cubi, ÎS „SOROCA” - cu 807 m3 și ÎS „IARGARA” - cu 1 176 m3. „Intervenția oportună a specialiștilor abilitați cu funcții de control și verificare a permis depistarea unor nereguli serioase la etapa de recepție/punere în valoare a masei lemnoase destinate recoltării, care drept urmare se putea solda cu extragerea frauduloasă a acelui volum”, indică „Moldsilva”, scrie MOLDPRES.

În cadrul entităților menționate se examinează multilateral acțiunile ilegale comise de personalul serviciului silvic privind exercitarea atribuțiilor de serviciu și sunt inițiate mai multe anchete de serviciu în scopul tragerii la răspundere.

Totodată, începând cu data de 14 februarie, verificări similare sunt inițiate și la Întreprinderea pentru Silvicultură Călărași. Rezultatele finale ale acestor controale vor fi făcute publice, inclusiv sancțiunile aplicate persoanelor care au comis ilegalități în serviciu.

Agenția „Moldsilva” solicită populației ca orice informații despre încălcările în fondul forestier să fie comunicate prin intermediul Liniei specializate anticorupție, tel. 022 211 311, pentru întreprinderea măsurilor ce se impun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău