Mai multe grupe de la grădinițele din municipiul Chișinău își reiau, de astăzi, activitatea. Cum vor activa unele instituții

  • 07 Septembrie 2020 11:40
Mai multe grupe de la grădinițele din municipiul Chișinău își reiau, de astăzi, activitatea. Cum vor activa unele instituții

Mai multe grupe de la grădinițele din municipiul Chișinău își reiau, de astăzi, activitatea.

Astfel, pe lângă cele 511 grupe deschise săptămâna trecută, de astăzi, își deschid ușile încă 370 de grupe, 214 dintre acestea fiind  pentru copii cu vârsta 5-6 ani.

Potrivit viceprimarului Capitalei, Angela Cutasevici, pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19, învățarea se va face prin alternarea frecvenței copiilor.

”Din păcate, având un număr mare de copiii în grupe unele instituții vor organiza învățarea în spațiul grădiniței prin alternarea frecvenței aflării copiilor în grădiniță, cum ar fi peste o zi, peste o săptămână sau din două în două săptămâni. Faptul acesta, știu, că stârnește nemulțumirea multor părinți, dar din păcate, reieșind din toate posibilitățile și cerințele impuse, e vorba de numărul limitat de copii în grupe, ajungem la limitarea aceasta de a include copiii la grădinițe”, a menționat Angela Cutasevici.

Începând de astăzi, toate grădinițele activează după un regim extins de la ora 7:30 până la ora 17:30. Totodată, Angela Cutasevici a spus că mulți părinți refuză să semneze Declarația pe propria răspundere și să i se măsoare copilului temperatura.

Săptămâna trecută s-a înregistrat o frecvență a grădinițelor de 84%. Potrivit municipalității, mai mulți părinți nu aveau certificatul medical sau erau în vacanță ori carantină. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău