Magistrații Dorin Dulghieru și Serghei Dimitriu au solicitat să fie promovați. La ce funcții aspiră (Bizlaw.md)

  • 21 Octombrie 2019 09:25
Magistrații Dorin Dulghieru și Serghei Dimitriu au solicitat să fie promovați. La ce funcții aspiră (Bizlaw.md)

Magistrații Dorin Dulghieru și Serghei Dimitriu, de la Judecătoria Chișinău au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie evaluați pentru o eventuală promovare la o instanță ierarhic superioară. Cererile urmează să fie examinate în ședința CSM de marți, 22 octombrie, scrie BIZLAW.MD

Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de judecător în anul 2007, iar peste șapte ani, în 2014, a devenit președinte al Judecătoriei Buiucani. Ulterior, după restructurarea Judecătoriei Chișinău, Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de vicepreședinte al instanței, la sediul Buiucani, funcție din care a fost înlăturat în vara acestui an.

Serghei Dimitriu a devenit judecător în anul 2008, la instanța din municipiul Chișinău, sectorul Botanica. În anul 2015 acesta a fost desemnat să exercite atribuțiile judecătorului de instrucțiune. În prezent, Serghei Dimitriu este specializat în drept civil și activează la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Totodată, CSM urmează să examineze, marți, solicitarea Mariei Miron, asistent judiciar în cadrul Judecătoriei Edineț, de a fi evaluată pentru a putea accede în funcția de magistrat.

Menționăm că, dosarele urmează să fie expediate colegiilor specializate de evaluare. Dacă persoanele vor acumula punctaj suficient, atunci vor fi incluși în listele candidaților care se pot înscrie în concurs pentru a ocupa funcțiile la care pretind.

Sursa:Bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău