Magistrații Curții Constituționale și-au reluat astăzi ședința cu privire la examinarea legalității Partidului Șor

  • 12 Iunie 2023 14:08
Magistrații Curții Constituționale și-au reluat astăzi ședința cu privire la examinarea legalității Partidului Șor

Magistrații Curții Constituționale și-au reluat astăzi ședința cu privire la examinarea legalității Partidului Șor. Deși aceasta ar urma să fie dedicată strict ultimelor luări de cuvânt, reprezentantul Guvernului a solicitat să fie incluse în dosar noi probe cu privire la finanțarea ilegală a partidului. La rândul lor, apărătorii formațiunii au cerut respingerea acestui demers, pe motiv de irelevanță și pentru că etapa de anexare a probelor a trecut deja. Magistrații se află în deliberări pentru a lua o decizie în acest sens, transmite Radio Chișinău.

Ședința urma să fie dedicată ultimelor luări de cuvânt, însă reprezentantul Guvernului, avocatul Eduard Digore, a solicitat să fie incluse în dosar noi probe cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor, astfel încât acestea să fie examinate de către magistrații Curții.

 „Din probele prezentate, rezultă acțiunile conducerii Partidului Șor. Dacă vorbim despre activitatea de finanțare, din probele prezentate, rezultă clar cum au avut loc toate acțiunile întreprinse de către membrii partidului, conducerea acestuia cu privire la finanțarea ilegală a partidului, inclusiv introducerea surselor din străinătate în privința finanțării partidului, organizarea protestelor în masă, alegerilor etc.”, a spus Eduard Digore.

La rândul lor, apărătorii Partidului Șor au cerut respingerea respectivului demers.

Demersul depus de către reprezentatul Guvernului nu poate fi admis din două considerente: depășirea etapei corespunzătoarei de depunere a demersurilor, probele noi nu au o pertinență la cauza dată”, a spus Aureliu Colenco.

Amintim că în toamna trecută Executivul a cerut Curții Constituționale să se pronunțe asupra legalității Partidului Șor, în contextul în care formațiunea era acuzată că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența R. Moldova, fiind finanțată din exterior și sprijinită de către serviciile secrete ruse.

Examinarea sesizării respective a început la data de 10 mai și a fost întreruptă o săptămână mai târziu pentru a da timp celor două părți să-și pregătească pledoariile.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău