MAEIE recomandă „insistent” cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în Israel. „Situația se poate schimba rapid, iar regulile locale pot varia de la o zonă la alta”

  • 07 Octombrie 2023 13:26
MAEIE recomandă „insistent” cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile în Israel. „Situația se poate schimba rapid, iar regulile locale pot varia de la o zonă la alta”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene constată o deteriorare semnificativă a situației de securitate din Israel. În aceste condiții, ministerul emite alertă de călătorie și recomandă insistent cetățenilor moldoveni să evite orice călătorie în Israel. Situația se poate schimba rapid, iar regulile locale pot varia de la o zonă la alta, arată un comunicat al MAEIE, transmite Radio Chișinău.


MAEIE recomandă tuturor conaționalilor aflați deja în Israel să fie în contact cu Ambasada din Tel Aviv și să se informeze cu privire la situația locală și la ore actualizări privind siguranța. Se recomandă tuturor să se informeze din surse oficiale, să urmărească știrile locale și internaționale cu privire la evoluțiile recente din regiune, să verifice și să respecte ordonanțele autorităților locale și să respecte cu strictețe orice reguli sau recomandări emise de acestea.

Ministerul recomandă să fie menținut un canal de comunicare deschis cu rudele apropiate pentru a putea fi contactați în caz de urgență, să fie precauți și să pună prioritate pe siguranță în toate circumstanțele. Situația din Israel poate evolua rapid, iar călătoriile în această regiune pot implica riscuri semnificative în acest moment.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va continua să monitorizeze situația și va furniza actualizări și recomandări suplimentare, pe măsură ce informațiile devin disponibile.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau să facă uz de linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

- pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

- email: [email protected]

- telefon de urgență: +972533045771 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

Amintim că Mișcarea islamistă Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, într-un asalt surpriză care a combinat luptători înarmați care au traversat gardul de demarcație cu un baraj masiv de rachete lansate din Fâșia Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău