MAEIE, reacție la noile declarații ale Mariei Zaharova:: Relațiile Republicii Moldova cu diverse organizații internaționale, inclusiv cu NATO, reprezintă decizia noastră suverană

  • 11 Aprilie 2023 16:52
MAEIE, reacție la noile declarații ale Mariei Zaharova:: Relațiile Republicii Moldova cu diverse organizații internaționale, inclusiv cu NATO, reprezintă decizia noastră suverană

MAEIE a reacționat la noile declarații ale Mariei Zaharova, făcute la adresa Republicii Moldova.

„În legătură cu declarațiile recente a reprezentantei MAE Rus despre interviul secretarului general adjunct NATO, Mircea Geoană, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că relațiile Republicii Moldova cu diverse organizații internaționale, inclusiv cu NATO reprezintă decizia suverană și independenta a țării noastre.

Nu acceptăm asemenea declarații și ingerințe în treburile interne ale Republicii Moldova. Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolaționism.

Autoritățile dezvolta parteneriate cu organizații și state pentru a păstra pacea și securitatea țării. Reamintim ca Republica Moldova a stabilit o relație de cooperare cu NATO înca din 1992.

Colaborarea cu aceasta organizație, inclusiv prin intermediul Parteneriatului pentru Pace a adus și continuă să aducă beneficii reale pentru țara noastră, dar și pentru securitatea regională. Această relație se dezvoltă exclusiv în baza respectării neutralității Republicii Moldova.

Obiectivul urmărit de autorități este consolidarea securității cetățenilor și a statului, dar și contribuirea la promovarea securității regionale și a celei europene. Țara noastră aprofundează relațiile de prietenie cu toți cei care sprijină libertatea, pacea și securitatea în regiune”, se arată în declarația MAEIE.

„Moscova speră ca în Republica Moldova au mai rămas forțe politice capabile să realizeze faptul că o apropiere a republicii de NATO este sinonimă cu o pierdere a suveranității”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău