MAEIE | 180 de moldoveni au revenit din Rusia cu un zbor charter. Câți cetățeni au fost repatriați până acum din această țară

  • 12 Aprilie 2020 12:35
MAEIE | 180 de moldoveni au revenit din Rusia cu un zbor charter. Câți cetățeni au fost repatriați până acum din această țară

La 11 aprilie curent, 180 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din Fedrația Rusă în Republica Moldova, cu zborul charter Moscova - Chișinău, autorizat de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Repatrierea cetățenilor a fost organizată de către Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și companiei aeriene FlyOne.

Misiunea diplomatică menționează faptul că, lista pasagerilor a fost întocmită în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 6 din 26.03.2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale, prioritate fiind acordată familiilor cu copii, studenților, persoanelor aflate la tratament medical și altor categorii de concetățeni defavorizați.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în perioada 21 martie - 11 aprilie curent, au revenit din Rusia 1.166 de cetățeni.

Ambasada Republicii Moldova la Moscova va continua acțiunile de repatriere a conaționalilor, care au rămas pe teritoriul Federației Ruse (cca 3 000 solicitanți, care au completat Chestionarul obligariu)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău