Macedonia a închis complet frontierele pentru migranții ilegali

  • 09 Martie 2016 14:54
Macedonia a închis complet frontierele pentru migranții ilegali

Macedonia a închis complet frontierele ei pentru migranții ilegali, după ce Slovenia și Serbia au anunțat restricții privind circulația acestora, transmite REUTERS, citat de RADOR.

Potrivit unui comunicat difuzat de Ministerului macedonean de Interne, astăzi din Grecia nu a intrat niciun migrant. De la miezul nopții este practic închisă ruta balcanică pentru migranți, după ce Slovenia a început să pună în aplicare noul regim de intrare în Spațiul Schengen și nu mai permite intrarea imigranților fără pașapoarte și vize valabile. În urma deciziei Sloveniei, și Serbia va lua toate măsurile adoptate de Uniunea Europeană și le va aplica pe bază de reciprocitate la frontierele ei estice și sudice, cu Macedonia și Bulgaria, a anunțat MAI al Serbiei.

Între timp, ministrul croat de interne, Vlaho Orepic, a declarat că, de la miezul nopții, și Croația a schimbat regulile și că în viitor pe teritoriul acestei țări vor putea intra doar cei cu documente de călătorie valabile.

În același timp, agenția greacă ANA a raportat că în tabăra de la Idomeni sunt aproximativ 13.000 de persoane care stau în condiții grele din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău