Luptătorul moldovean de stil liber Vasile Diacon a cucerit titlul de campion european la Campionatul European de juniori

  • 10 Iunie 2019 10:25
Luptătorul moldovean de stil liber Vasile Diacon a cucerit titlul de campion european la Campionatul European de juniori

Luptătorul moldovean de stil liber Vasile Diacon a cucerit titlul de campion european la Campionatul European de juniori, care s-a încheiat duminică, 9 iunie, la Pontevedra (Spania), relatează MOLDPRES.

Radu Lefter (97 kg) a obținut medalia de argint. Nicu Cațaveică (57 kg), Nicolae Grahmez (65 kg) și Valentin Borzin (74 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Leomid Colesnic (61 kg) și Ivan Nedealco (86 kg) s-au clasat pe locurile cinci.

Anterior luptătorii de stil greco-roman Artium Deleanu (55 kg) și Mihai Petic au cucerit medaliile de argint la campionat, iar Irina Ringaci (62 kg) a devenit vicecampioană.

”Este pentru prima oară în istoria luptelor moldovenești când juniorii obțin asemenea performanțe. Mulțumesc mult tuturor antrenorilor care i-au pregătit”, a declarat astăzi pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, medaliat la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău