Luptătoarele din Rep. Moldova care au înregistrat performanțe la campionatele mondiale de lupte vor fi recompensate cu premii bănești și burse lunare

  • 17 Septembrie 2022 10:42
Luptătoarele din Rep. Moldova care au înregistrat performanțe la campionatele mondiale de lupte vor fi recompensate cu premii bănești și burse lunare

Luptătoarele din Rep. Moldova care au înregistrat performanțe la campionatele mondiale de lupte care se desfășoară în aceste zile la Belgrad, Serbia, vor fi recompensate cu premii bănești și burse lunare.

La competiția găzduită de capitala Serbiei, Anastasia Nichita (cat.59 kg) a cucerit medalia de aur, Irina Rîngaci (cat. 68 kg) s-a învrednicit de medalia de bronz, iar Mariana Draguțan (cat. 55 kg) a obținut locul cinci. „Pentru aceste performanțe Anastasia Nichita va primi un premiu de 225 de mii de lei, Irina Rîngaci un premiu de 90 de mii de lei și Mariana Draguțan va fi premiată cu 40 de ii de lei, din partea Guvernului”, anunță ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.
 
De asemenea, pentru astfel de performanțe Guvernul oferă sportivilor burse lunare în valoare de 20 de mii de lei pentru locul I, 12 mii de lei pentru locul III și 10 mii de lei pentru locul V. „Felicităm sportivele și antrenorii pentru aceste rezultate remarcabile și le mulțumim pentru munca depusă!”, mai scrie Anatol Topală pe Facebook. Cu medalia de aur la mondialele de la Belgrad, Anastasia Nichita a devenit cea mai titrată luptătoare din Rep. Moldova.
 
În acest an ea a mai reușit să obțină două medalii de aur: la europenele de seniori de la Budapesta și la europenele de tineret de la Plovdiv. Sportiva antrenată de Tudor Cîrlan mai are în palmares un titlu de campioană europeană în competițiile de seniori în 2020 și două medalii de bronz în 2019 și 2021.
 
Irina Rîngaci, care a cucerit titlul mondial anul trecut la Oslo, a devenit în acest an dublă campioană europeană, după titlul obținut la Budapesta. De asemenea în acest an, ea a cucerit medalia de aur la europenele de tineret (U23) de la Plovdiv.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău