Lovituri aeriene israeliene asupra Siriei după un 'tir de rachetă' spre sudul Israelului (armată)

  • 22 Aprilie 09:18
Lovituri aeriene israeliene asupra Siriei după un 'tir de rachetă' spre sudul Israelului (armată)

Armata israeliană a anunțat joi dimineață devreme că a efectuat lovituri aeriene asupra Siriei după un "tir de rachetă" din această țară care a căzut în deșertul Negev (sud), în apropierea unei instalații nucleare israeliene care este considerată secretă, relatează France Presse, preluat de Agerpres.

"O rachetă sol-aer identificată ca venind din Siria a căzut în Negev. Ca represalii, în urmă cu câteva minute, armata israeliană a lovit bateria de la care a fost lansată racheta și alte baterii de rachete sol-aer siriene", a declarat armata israeliană într-un scurt mesaj.

Potrivit agenției oficiale de presă siriene Sana, armata israeliană a lansat rachete de pe înălțimile Golan "către poziții din vecinătatea Damascului".

"Bateria noastră de apărare antiaeriană a interceptat rachetele și a doborât majoritatea lor în această agresiune ce a provocat rănirea a patru soldați și unele pagube materiale", a adăugat agenția siriană, citând o sursă militară locală.

Mai devreme în timpul nopții, armata israeliană a anunțat că sirenele de avertizare cu privire la potențiale atacuri au răsunat în apropierea satului beduin Abu Qrenat, situat la câțiva kilometri de centrala de la Dimona.

Israelul nu a recunoscut niciodată că dispune de un arsenal nuclear, dar experți străini, bazându-se în special pe mărturiile lui Vanunu (Mordechai Vanunu, inginer nuclear israelian care a lucrat în complexul secret - n.r.), susțin că statul israelian are între 100 și 300 de focoase nucleare, amintește AFP.

De la izbucnirea războiului în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri împotriva pozițiilor puterii siriene și aliaților săi, trupele iraniene și luptători libanezi Hezbollah.

Israelul susține că încearcă astfel să împiedice ca principalul său dușman, Iranul, să se implanteze în Siria, o țară cu care statul israelian se învecinează. În timp ce armata israeliană a efectuat sute de lovituri în Siria, ea rareori a recunoscut public aceste lovituri.

De asemenea, cele mai multe tiruri din Siria au fost interceptate de scutul antirachetă israelian "Domul de Fier", fără a ajunge în sudul Israelului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:88 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
20

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău