Lovitură pentru Donald Trump. Curtea Supremă a SUA respinge o încercare fără precedent de a răsturna rezultatul alegerilor

  • 12 Decembrie 2020 12:45
Lovitură pentru Donald Trump. Curtea Supremă a SUA respinge o încercare fără precedent de a răsturna rezultatul alegerilor

Curtea Supremă a SUA a respins o încercare fără precedent a președintelui în exercițiu Donald Trump de a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie în patru state cheie, relatează BBC, preluat de Agerpres.

Procesul intentat săptămâna aceasta de autoritățile din statul Texas a urmărit invalidarea rezultatelor din Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, state câștigate de președintele ales Joe Biden.

Procesul a fost susținut de 18 procurori 106 membri republicani ai Congresului.

Dar Curtea Supremă a decis că Texasul nu avea calitatea legală să intervină în organizarea alegerilor în alte state.

În condițiile în care electorii statelor americane urmează să se reunească luni pentru a-și înregistra voturile, Donald Trump refuză în continuare să accepte înfrângerea sa în alegeri în fața democratului Joe Biden susține că alegerile au fost furate.

Respingerea fermă și rapidă a recursului nu este o surpriză, a reacționat un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, denunțând încercările nefondate din tabăra președintelui în exercițiu și atacurile împotriva procesului democraticpotrivit Agerpres.

În lipsa unor dovezi tangibile care să susțină acuzațiile de fraudă masivă, cele 50 de plângeri depuse de aliații lui Donald Trump în Statele Unite au fost toate - cu o singură excepție - respinse de instanțe sau abandonate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău